How to Keep Your Home Warm

We zien in het nieuws dat standleidingen veel warmte verliezen. In veel gevallen, vooral als de leidingen zwart zijn geschilderd, hebben de isolatiedozen geen enkel nut. Als u uw huis verwarmt, vooral op zolder, is dit een van de belangrijkste plaatsen waar warmte verloren gaat. Als u een oplossing kunt vinden door zolderisolatie aan te brengen, zal uw huis onmiddellijk energie-efficiënter worden.

De meesten van ons kunnen nu natuurlijk isolatie op zolders laten aanbrengen. Ervan uitgaande dat uw zolder goed geïsoleerd is, zal deze oplossing aanzienlijk bijdragen tot de hoeveelheid warmte die in uw huis wordt vastgehouden. Zonder isolatie in uw muurruimtes, muurholtes en betonnen pijlers heeft warmte de neiging te ontsnappen in de atmosfeer. Aan de andere kant hebben rookkanalen de neiging om minder efficiënt te werken en dat geldt ook voor de motor en uw ketel of kachel. Het isoleren van deze drie ruimtes zorgt ervoor dat warmteverlies wordt tegengegaan en dat uwleefruimtes warm en behaaglijk blijven.

Als u overweegt om een oudere woning te laten isoleren, is het belangrijk om te beoordelen of volledige vervanging van de isolatie mogelijk is, voordat u de isolatie daadwerkelijk moet aanbrengen. Als uw woning in een gebied staat waar het mogelijk is om muren te verwijderen en het bouwoppervlak uit te breiden, is isolatie hierop niet zo duur en vaak aantrekkelijker. Buiten het gebouw zelf is isolatie in bestaande plafondruimten meestal duur, omdat eerst vochtwering moet worden uitgevoerd.

Muren isoleren.

Soms zijn uw bestaande muren beter geïsoleerd dan de muren in uw huis, maar het kan zijn dat u niet de kosten wilt maken om helemaal nieuwe muren te isoleren. Door te werken vanaf een verse muur, kunt u er zeker van zijn dat de muur goed geïsoleerd is. Meet de oppervlakte van de muurruimte en bereken dan de benodigde hoeveelheid. Als uw isolatie zo slecht is dat het zelfs door de muur heen te zien is, kan uw verspilde warmte worden opgesloten tegen de kou van buiten. Houd altijd rekening met eventuele zware meubels in de kamer. Zodra u de afmetingen hebt, kunt u de dichtstbijzijnde persoon vinden die gekwalificeerd is voor het werk.

 

Het isoleren van uw zolder.

Overweegt u ruimte weg te nemen van uw bestaande zolder en een volledig geïsoleerde zolder te laten aanleggen waar u het licht van het dak kunt zien? Een bedrijf in het Verenigd Koninkrijk heeft een zolderisolatiesysteem ontwikkeld dat de ruimte van een zolder volledig bedekt, waardoor de ruimte baadt in luxe.

Betonnen muren isoleren.

Als uw gebouw van beton is, dan moet u de isolatie aan de buitenzijde hebben. Het isoleren van de muren van betonnen gebouwen is moeilijk en wordt meestal gedaan door eerst de binnenmuurruimte te isoleren. Als het verwarmingssysteem door de woonruimte heen is gebouwd en anders is het ook moeilijk. Een ander probleem is als men ruimte wil wegnemen uit een gebouw met de bedoeling er een volledig geïsoleerd gebouw van te maken.

Als u het allemaal zelf wilt doen, kan het echter de moeite waard zijn te beseffen dat sommige gebieden van uw huis een speciale opleiding en toestemming kunnen vereisen. Sommige gebieden hebben een minimum warmte-index, wat betekent dat als uw huis te koud is de verwarming moeite zou hebben om goed te functioneren.

Door uw huis goed te isoleren en ervoor te zorgen dat alles afdoende is, kunt u het het hele jaar door warm en behaaglijk houden en het koude weer buiten vergeten.

Leave a Reply